Riante bouwkavels in Park Hoogveld

In Park Hoogveld worden verspreid over het hele plan diverse riante bouwkavels te koop aangeboden, geschikt voor het bouwen van een vrijstaande woning. Pak die kans, en maak kennis met de unieke bouwmogelijkheden.

Ligging van alle bouwkavels die te koop zijn
Bouwkavels kopen Heerlen

Stappenplan bij het kopen van een bouwkavel

Tips bij het kopen van een bouwkavel; waar dien je zoal rekening mee te houden. Waar wil ik komen wonen, in welke straat ?

Wij adviseren de kandidaat-kopers eens rustig door het plan Park Hoogveld te lopen en alles goed te bekijken.

"In welke straat zou ik willen wonen?" Maar ook : "Welk ontwerp spreekt me het meeste aan?" Gestuct of metselwerk, of een combinatie daarvan. Er is heel veel om over na te denken.

De uiteindelijke basis begint bij de kavel, welke grootte, de ligging ten opzichte van de omgeving, de bezonning, et cetera. Maak uw bouwplan samen met een goede architect. Juist dan ontstaat er een weldoordacht ontwerp, helemaal naar eigen wens met net dat beetje extra.

Wat vindt u belangrijk om prettig en comfortabel te wonen? Denk hierbij aan de gewenste kaveloppervlakte, het uiterlijk van de woning, de indeling van de woning. Gaat uw voorkeur uit naar een grote leefkeuken, een aparte tv-hoek, hoeveel slaapkamers en badkamers. Vergeet ook uw toekomstige situatie niet. Is er nog gezinsuitbreiding te verwachten of wilt u juist kleiner gaan wonen, maar wel met extra comfort zoals bijvoorbeeld wonen/slapen op de begane grond. Al met al een heel proces.

Het financiële plaatje is natuurlijk een bepalende factor. Maak daarom vooraf een goede inventarisatie. Een oriëntatiegesprek met een financieel adviseur geeft al veel duidelijkheid. Maar ook, is de eigen woning al verkocht, of zou dit nog moeten gebeuren? Het is verstandig om al deze zaken op een rijtje te zetten.

Als de eigen woning nog verkocht dient te worden, dan is het raadzaam om een makelaar in te schakelen. De makelaar adviseert bij de verkoop en zal de verkoopwaarde van de huidige woning bespreken. Als hierover uiteindelijk duidelijkheid is en u hebt alles goed op een rijtje gezet, kan het totaal te besteden bouwbudget bepaald worden. Succes !

Perceelnr.Straat Oppervlakte Verkoopprijs v.o.n.
kavel 20Hoefblad ca. 620 m2OPTIE
kavel 32Hoefblad ca. 853 m2OPTIE
Kavel 107Gentiaan ca. 903 m2OPTIE
Kavel 108Gentiaan ca. 840 m2OPTIE
Kavel 109Gentiaanca. 724 m2

OPTIE

Kavel 125Anemoon ca. 727 m2
€ 185.000,-
Kavel 126Anemoon ca. 882 m2 € 225.000,-
Kavel 163Pinksterbloem ca. 1149 m2

OPTIE

Kavel 179Klaproos ca. 764 m2 € 199.000,-
Kavel 207Pinksterbloem ca. 700 m2

OPTIEDeze prijslijst is zo zorgvuldig mogelijk vastgesteld. Wijzigingen voorbehouden. Derhalve kunnen aan deze prijslijst geen rechten worden ontleend.
Ligging van alle bouwkavels die te koop zijn

Bepaal het woningtype


Welk type woning sluit het beste aan bij de eigen woonwensen. Woningen kunnen worden ingedeeld naar type, stijl, bouwsysteem of indeling. Het beste is nog voordat u een architect benadert, al enkele belangrijke zaken op papier te zetten. Een goede architect vertaalt uw woonwensen en woonideeën naar een concreet ontwerp.

Individueel ontwerp of cataloguswoning


Bepaal of u een cataloguswoning wilt of dat u juist kiest voor maatwerk. Bij een individueel ontwerp bepaalt u helemaal zelf samen met uw architect hoe de woning eruit komt te zien. Een zgn. cataloguswoning kan ook geheel naar wens worden gemoduleerd. Voordeel hier is dat dergelijke bedrijven een all-in concept leveren. Kortom aan u de keuze!

Bouwsysteem

Het casco, ofwel de draagconstructie van een woning, kan op verschillende manieren en met diverse materialen worden gebouwd. De meest gebruikte bouwsystemen voor individueel gebouwde huizen zijn:

  • Traditionele bouw
  • Houtskeletbouw
  • Montagebouw
  • Gietbouw
  • Staalframebouw

Uiteindelijk zal de woning door de bouwer aan de opdrachtgever worden opgeleverd. In welke fase van het bouwtraject dat is, dient u van tevoren af te spreken en in de aannemingsovereenkomst te laten opnemen. Er kan gekozen worden tussen cascobouw; zodat u zelf de woning in eigen tempo aan de binnenzijde kunt afwerken. Zelf afbouwen geeft de mogelijkheid om geld te besparen. Of sleutelklaar opleveren. In het laatste geval is het huis gereed voor bewoning.

De eerste echte stap tot koop is het nemen van een optie

Bent u er voor u zelf al uit welke kavel het meest voldoet aan uw woonwens, dan kunt een optie nemen op deze bouwkavel.

Hieraan zijn geen kosten verbonden. Hoogveld Heerlen BV verstrekt in eerste instantie een optie voor de duur van 2 maanden. Zodat de kandidaat-koper ruim de tijd heeft alles nader uit te zoeken. De financiële haalbaarheid, de architect/aannemer. Misschien bent u al zover dat u een Welstandtoets kunt indienen bij de gemeente. Kortom na die twee maanden weet u meestal wel of uw bouwplan voor u haalbaar is.

Een verkoopgesprek met ons behoort ook tot mogelijkheden, wilt u nog eens van gedachten wisselen dan horen wij dat graag.

Hoogveld Heerlen BV verstrekt alle informatie die u nodig heeft, onder meer kavelpaspoort, funderingsadvies, bodemonderzoek(en), bestemmingsplan-voorschriften eventueel het dan nog geldende beeldkwaliteitplan, maar ook de ligging van de huisaansluiting(en). Kortom alle zaken die nodig zijn voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning.

Koopovereenkomst. Het tekenen van de definitieve koopovereenkomst voor de bouwkavel wordt samen met u in overleg bepaald, na het tekenen van deze koopovereenkomst heeft u nog enkele weken voor de afspraak bij de notaris. Daarna is de kavel 100% uw eigendom.

Veel succes met de plannen, wij adviseren u graag !