Park Hoogveld

Riante Bouwkavels

Pak die kans en maak kennis met de unieke bouwmogelijkheden.”

In Park Hoogveld worden verspreid over het hele plan diverse riante bouwkavels te koop aangeboden, geschikt voor het bouwen van een vrijstaande woning. 

Aanbod bouwkavels

Kavel Straat Perceel oppervlakte circa Verkoopprijs v.o.n. Status
91 Boterbloem 676 m² € 236.600,00 Optie
92 Boterbloem 562 m² € 196.700,00 Te koop
95 Boterbloem/Korenbloem 783 m² € 254.475,00 Optie
152 Korenbloem/Hoogveldlaan 805 m² - Verkocht
155 Korenbloem 891 m² - Verkocht
157 Korenbloem 789 m² - Verkocht
209 Pinksterbloem 572 m² € 228.800,00 Te koop
224 Pinksterbloem 498 m² € 199.200,00 Te koop

Deze prijslijst is zo zorgvuldig mogelijk vastgesteld. Wijzigingen voorbehouden. Derhalve kunnen aan deze prijslijst geen rechten worden ontleend.

Stappenplan bij het kopen van een bouwkavel

Tips bij het kopen van een bouwkavel:

Wij adviseren de kandidaat-kopers eens rustig door het plan Park Hoogveld te lopen en alles goed te bekijken;

  • "In welke straat zou ik willen wonen?"
  • Maar ook : "Welk ontwerp spreekt me het meeste aan?" Gestuct of metselwerk of een combinatie daarvan.

Er is heel veel om over na te denken en te beslissen.

De uiteindelijke basis begint bij de kavel, welke grootte, de ligging ten opzichte van de omgeving, de bezonning, et cetera. Maak uw bouwplan samen met een goede architect. Juist dan ontstaat er een weldoordacht ontwerp, helemaal naar eigen wens met net dát beetje extra.

  • Wat vindt u belangrijk om prettig en comfortabel te wonen?
  • Denk hierbij aan de gewenste kaveloppervlakte.
  • Welke bouwstijl heeft uw voorkeur?
  • Welke woningindeling? Er kan gekozen worden voor bijvoorbeeld een grote leefkeuken, een aparte tv-hoek of studeerkamer i.v.m. het nieuwe thuiswerken. Hoeveel slaapkamers en badkamers.
  • Vergeet ook uw toekomstige situatie niet; Is er nog gezinsuitbreiding te verwachten of wilt u juist kleiner gaan wonen met extra comfort zoals bijvoorbeeld wonen/slapen op de begane grond?

Al met al een heel proces om te komen tot het uiteindelijke definitieve ontwerp. 

Het financiële plaatje is een belangrijke en bepalende factor. Maak daarom vooraf een goede inventarisatie. Een oriëntatiegesprek met een financieel adviseur geeft al veel duidelijkheid.

Maar ook: Is de eigen woning al verkocht, of zou dit nog moeten gebeuren? Het is verstandig om al deze zaken op een rijtje te zetten. Als de eigen woning nog verkocht dient te worden, dan is het raadzaam om een verkoopmakelaar in te schakelen. Zij kunnen u goed adviseren bij de verkoop en samen met u kan dan de verkoopwaarde van de huidige (te verkopen) woning worden bepaald. 

Als hierover uiteindelijk duidelijkheid is kan het totaal te besteden budget bepaald worden.

Succes!

Bepaal het woningtype
Welk type woning sluit het beste aan bij de eigen woonwensen. Woningen kunnen worden ingedeeld naar type, stijl, bouwsysteem of indeling. Het beste is nog voordat u een architect benadert, al enkele belangrijke zaken op papier te zetten. Een goede architect vertaalt uw woonwensen en woonideeën naar een concreet ontwerp.

Individueel ontwerp of cataloguswoning
Bepaal of u een cataloguswoning wilt of dat u juist kiest voor maatwerk. Bij een individueel ontwerp bepaalt u helemaal zelf samen met uw architect hoe de woning eruit komt te zien. Een zgn. cataloguswoning kan ook geheel naar wens worden gemoduleerd. Voordeel hier is dat dergelijke bedrijven een all-in concept leveren. Kortom aan u de keuze!

 

Uiteindelijk zal de woning door de bouwer aan de opdrachtgever worden opgeleverd. In welke fase van het bouwtraject dat is, wordt van tevoren in de aannemingsovereenkomst vastgelegd. Er kan gekozen worden tussen cascobouw of sleutelklaar opleveren. 

De eerste echte stap tot koop is het nemen van een optie

Bent u er voor u zelf al uit welke beschikbare kavel het meest voldoet aan uw woonwens, dan kunt een optie nemen op deze bouwkavel.

Hieraan zijn geen kosten verbonden. Hoogveld Heerlen BV verstrekt in eerste instantie een optie voor de duur van 2 maanden. Zodat de kandidaat-koper ruim de tijd heeft alles nader uit te zoeken. De financiële haalbaarheid, de architect/aannemer. Misschien kan er al een vooroverleg omgevingsvergunning bij de gemeente worden ingediend? Kortom na die eerste 2 maanden zal het duidelijk zijn of het gewenste bouwplan haalbaar is en in goed overleg met ons kan de optie dan worden verlengd. 

Een verkoopgesprek met ons behoort ook tot mogelijkheden, wilt u nog eens van gedachten wisselen dan horen wij dat graag.

Omgevingsvergunning

Hoogveld Heerlen BV verstrekt de benodigde informatie zoals het kavelpaspoort, funderingsadvies, de bodemonderzoek(en), bestemmingsplan-voorschriften, et cetera. en geven ook de ligging aan voor de huisaansluiting van het riool. 

Koopovereenkomst

Het tekenen van de definitieve koopovereenkomst voor de bouwkavel wordt in goed overleg bepaald. Na het tekenen van deze koopovereenkomst heeft u nog enkele weken voor het passeren van de akte van levering bij de notaris. Daarna is de kavel 100% uw eigendom en kan er gestart worden met de bouw.

Veel succes met de plannen, wij adviseren u graag!